Make your own free website on Tripod.com

цени до края на май

Въже Динамично

Booster Beal (FR) 9.7 mm 50 m 199 лв
Въже Динамично Booster Dry Beal (FR) 9.7 mm 50 m 236 лв
Въже Динамично Cobra Beal (FR) 8.6 mm 90 m 306 лв
Въже Динамично Cobra Dry Beal (FR) 8.6 mm 90 m 342 лв
Въже Динамично Top Gun Beal (FR) 10.5 mm 50 m 235 лв
Въже Динамично Verdon Beal (FR) 9 mm 200 m 670 лв
Лента Тръбна Sangle Beal (FR) 16 mm 1 m 3 лв

Въже тънко Cordelette Beal (FR) 2 mm 120 m 40 лв
Въже тънко Cordelette Beal (FR) 3 mm 120 m 60 лв
Въже тънко Cordelette Beal (FR) 5 mm 120 m 130 лв
Въже тънко Cordelette Beal (FR) 6 mm 120 m 170 лв
Въже Статично StatKing Kango(BG) 8,5 mm 1 m 1,5 лв
Въже Статично StatKing Kango(BG) 10.5 mm 1 m 1,9 лв

ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ ОТ ХХI ВЕК

УНИКАЛЕН МЕТОД НА ТЪКАНЕ, ОТЛИЧНО КАЧЕСТВО И ЛЕКОТА

На пръв поглед всички въжета си приличат. Различията се крият в техните характеристики, които трябва да  се познават, за   да се направи правилният избор. Всяко въже се придружава от паспорт, в който са дадени основните характеристики, които трябва да отговарят на международните стандарти /CE, UIAA/, а именно:

Сила на удара това е максималната сила, която изпитва катерачът при падане с фактор 2. Изискването е тази сила да е по-малка от 1200кг., когато тестът се прави с тежест 80кг. За двойните въжета максималната сила трябва да е по-ниска от 800кг., а тежестта, с която се извършва теста е 55кг.

Брой падания -  за да удовлетвори международните стандарти, въжето трябва да издържа най- малко 5 падания с фактор 2 и тежест 80кг. преди да се скъса.

Гъвкавост на възела това е отношението на диаметъра на въжето и диаметъра на вътрешния отвор на обикновен възел при натоварване 1кг, то не бива да надвишава 1.1. Тази характеристика показва колко е меко и гъвкаво въжето.

Приплъзване на оплетката / бронята/ - изискванията на UIAA са при пеминаване на 2м. От въжето през специален апарат оплетката да се премества максимум 20мм. / 1%/ спрямо сърцевината на въжето.

Удължаване при статично натоварване не трябва да надминава 8% за единичните и 10% за двойните въжета при товар от 80кг.

Диаметър и тежест въжетата с по-голям диаметър имат по-дълъг живот, но са по-тежки. Качеството на едно въже е отношението между неговото тегло и  останалите му характеристики. При две въжета с еднакви показатели по- добро е по-лекото.

Въжетата Беал отговарят на всички изисквания, като същевременно притежават и допълнителни качества. Благодарение на уникалния си метод на тъкане, съчетават отлично качество и лекота.

COMPACT PROCESS е метод на тъкане на въжета. Благодарение на него оплетката на въжето е неподвижна спрямо сърцевината, т.е. показателят приплъзване на оплетката за въжетата Беал е 0. По този начин:

*удължава се живота на въжетата по-бавно износване на оплетката и по-голям брой падания

*подобряват се динамичните качества на въжето по-малка сила на удара

*позволява използването на въжета с по-малък диаметър, който са и по-леки

Въжетата Беал се продават със следните опции:

PROGRAM SYSTEM благодарение на компютърно управление при плетенето на въжетата се постига различня плътност на оплетката. Първите 1.5м. са меки, което улеснява обвързването. Следващите 4м. са по-плътни и съответно издържат по-добре натоварванията и триенето, което удължава живота на въжето. Средната част на въжето е отново по-мека, за да улесни боравенето с него и да му позволи без усилия да следва пътя на катерача.

SAFE-CONTROL въжетата притежаващи тази опция променят десена на своята марка в средата. Това създава допълнителна сигурност при катеренето на установка.

BLACK LIMIT това е черна марка в средата на въжето направена със специално мастило.

Dry treatment  върху всяка нишка на въжето предварително е нанесен хидрофобен филм. Тази поцедура силно намалява риска въжето да се намокри или да замръзва през зимата.